BURSA Kanalizasyon Arıza Ve Görüntüleme Erkan İş

BURSA Kanalizasyon Arıza Ve Görüntüleme Erkan İş

Kanal açma atık su tesisatlarında boru içerisinde çeşitli sebeplerden dolayı oluşan tıkanmaları açmaya denir. Bazen kanalizasyon borularının tıkanması, bazen de daire içindeki pimaş tıkanması durumunda kanal açma yöntemlerine başvurulur. Özellikle yağmur yağınca kanal borusu tıkanması daha fazla olur. Çatılarda toz, kuş tüyü vb. atıkların yağmur esnasında suyla birlikte gidere akması ile oluşan yağmur gideri tıkanıklığı kanal açma makinesi ile açılır. Bina ana pimaşın da tıkanıklık olması durumunda robotla kırmadan açılan giderlerde istisnai olarak çökmeler ve eğimsizlik problemleri de olabilir. Kanal görüntüleme kamerası ile boru içini görerek pimaşın neden tıkandığını görebilirsiniz. Çoğu zaman zemin katlarda inşaat temeli yapılırken gider borusu iyi sabitlenmediği için beton dökülünce ya oynar eğimi bozulur ya da pimaşlar birbirinden ayrılır içine beton dolar. İki durumda da tıkanıklık açılsa da tekrar sorun yaşanabilir. Arızalı kısmın değişmesi demek borunun komple değişmesi demektir. Buda büyük tadilat ve maliyet anlamına gelir. Ancak kırmadan kanal açma robotu ile tıkanıklık açılmasa da görüntüleme robotu bize nerenin arızalı olduğunu gösterir. Dedektörle arızalı bölge nereye denk geliyorsa tam olarak işaretlenir. En azından maliyet üçte birine düşer ve az yer kırılır.

İki rögar arasında geçişi sağlayan kanal borularında sürekli yağlanmayla karşılaşabilirsiniz. Yüksek basınçlı su ile temizleme işleme yapan makineler boru çeperini kaplayan yağları söker. Sürekli kanal açma robotunu çağırmak zorunda kalmazsınız. Tıkanan tuvalet borularında veya lavabo borularında sizlere kalıcı ve kesin çözümler sunmaktayız. Ters eğim verilerek döşenen boru içerisinde pimaş yıkama yapılarak eskisi gibi tertemiz bir gider borusuna sahip olursunuz. Bir defa tıkanan gider boruları ilerde mutlaka eskisinden daha zahmet verecek bir şekilde tıkanma yapacaktır. Bu sorunların başınızı ağrıtmaması için atık su gider borularınızın içini muntazam bir şekilde periyodik olarak temizletin.

Kanalizasyon borunuzun içerisinde ne gibi yanlışlıklar var görmek ister misiniz? Kameralı kanal açma makinamız sayesinde kağıt, peçete, beton gibi taşlaşmış pis suların taşmasına yol açan maddeleri kırmadan açmak gerekir. Bu atık maddeler BURSA belediyenin kanalizasyon borularına gitmeden binanın atık su gider borularında herhangi bir yerde birikme yaptığında direk en alt katın tuvaletinden veya banyosunda geri taşma yapar. Üst katlar tuvaleti kullandıkça bodrum seviyesindeki dairenin giderlerinden su geri gelmeye başlar. Bu kanalizasyon suyu baskınlarını önlemek için bodrum kat dairelerin kanal borularını ayrı bir hat şeklinde çekmek gerekir. Söme (radya temel) içerisine döşenen bu boruları döşedikten sonra kamera sistemi ile kontrol etmek gerekir. Zira bu borular döşendikten sonra beton ve demir altında kaldığı için tadilat yapmak imkansız gibi birşeydir. Boruda kontrol edilecek hususlar;

a- Doğru eğimin verilip verilmediği

b- Boru içerisinde beton, kağıt veya katı herhangi bir maddenin kalıp kalmadığı

c- Kanalizasyona gidene kadar boru içerisinde herhangi bir kırık ve çatlak olup olmadığı

Kanal Açma Yöntemi

1.1 Hazırlıklar
1.2 Bulaşık Sabun ve Sıcak Su Yöntemi
1.3 Piston Yöntemi
1.4 Tel Portmanto Yöntemi
1.5 Tesisat Yılan Yöntemi
1.6 Vakum Yöntemi
1.7 Enzimler Yöntemi
1.8 Pişirme Soda ve Sirke Yöntemi
1.9 Kimyasal Yöntem

1.1 Hazırlıklar

  • Su gönderimi

Eğer sürekli tıkanan bir kanal ise ve tuvaletiniz çanak tipi ise ilk adımızın bir kez su gönderilir. Tıkanan yeri açma hususunda pompalamak için yeterince suyun olması gerekir; bu şekilde suyun ağırlığı ve pompa kuvvetiyle kanal tıkanması gerçekleşmiş olacaktır ki ikinci su gönderimi de ilk kez tıkanmayan tuvaletler için kanal açma yöntemine uygundur.

Bazı zamanlarda genellikle tatilden döndüğümüz zamanlarda evde banyo giderinde koku ile karşılaşabiliriz. Mutfak gideri kokusu bu sorunlar arasında en pis kokanıdır. Özellikle yaz aylarında daha az kullanılan tuvaletlerde bu kokuların yayıldığını daha sık görürüz. Lağım kokusu atık su gider sistemindeki atıkların bozulması çürümesi ile iyice kokar. Hatta bu esnada çürüme ile ortaya lağım gazı çıkar. Bu gaza çoğu bölgede metan gazı da denilir.

Lağımlar ve atık su sistemi ile bağlantılı herhangi bir sorunda kırık veya çatlakta sistemdeki gaz ve buharın dışarı kaçması muhtemeldir. İleri seviyede bir gaza maruz kalan kişi zehirlenir ve ölümlü bir vakaya bile yol açabilir.

Pis su gider sisteminde bu gazlar dışarıya çıksın diye tesisat ayarlanır. Zehirli ve koku yayan gaz binaya girmesin diye gider boruları en üst katta bitirilmeden çatıya kadar devam edilerek havalandırma için ağzı açık çatıdan 1 metre yüksek bir şekilde bırakılır. Atık su gider tesisatı olan her binanın yani tuvalet olan binanın çatıya kadar yeterli çapta havalandırma borusuna ihtiyacı vardır. Bu havalandırma borusunun çatının 1 metre kadar üstüne çıkması çok önemlidir. Tıpkı soba bacaları gibi geri tepmemesi için önlemler alınır. Baca gibi etrafı örülüp tepesine şapka yapılırsa içerideki kokunun dışarı çıkması daha kolay olur. Binanın içinden çıkan bu boru çatı arasına çıkarılıp orada bırakılırsa bütün daireyi koku sarar ve bulunması çok zordur.

Pis su siteminde bina çıkışına es yapılır, ya da kapan denilen sistem takılır rögardan gelebilecek kokular bu sayede önlenir. Yasal düzenleme ile zorunlu hale getirilen bu işlem çok önemsenmemekte olsa da aslında çok mühim bir konudur. Kötü kokulu lağım gaz karışımında  her zaman toksik, parlayıcı, patlayıcı bazı zararlı gazlar olabilir. Bu gazların yoğunlaşıp binaya yayılması bahsettiğimiz es ve kapanla önlenir. Kapan denilen düzenek atık su borularında çekvalf sistemi olarak ta bilinir. Ayrıca rögarlardan geri tepen suyu da bu sistemle engellemiş oluruz.

Uzun süreli kullanım olmaması durumunda giderlerde ki es dediğimiz U şeklindeki deve boynu kısmında kalan kokunun geçişini önleyen su özellikle sıcak havalarda zamanla buharlaşır. Su olmadığı içinde koku bu yolu kullanarak eve yayılır. Geri döndüğünüzde bu kokuyla karşılaşırsınız. Bunun gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorsanız pis su borusundaki es kısmına bir iki maşrapa su dökmelisiniz ki su hemen buharlaşmasın. Alacağınız bu önlem işe yaramamışsa başka bir yerde kırık veya açıklık var demektir. Bağlantı hataları ve kırıklar gözden geçirilip onarılmalıdır. Kontrolü yapılan bu hatalar sonunda hala giderde koku sorunu yaşanıyorsa çatıya çıkarılan havalandırma borusunun ağzı kapanmıştır. Bir kuşun yuva yapması, gider borusuna sıkışıp ölmesi veya çatıdaki yapraklardan dolayı tıkanması soruna neden olur. Yukarıdan açığa çıkamayan gaz kötü kokuyla birlikte aşağı katlarda boşluk bulduğu yerden banyo küveti, lavabo vb. bağlantı noktalarından dışarı çıkar.

Yapılan inşaatların bitiminden sonra tesisatların sızdırmazlık testleri yapılmalıdır. Temiz su tesisatları su ile test edilirken atık su boruları dumanla test edilir. Bazı yöntemlerde ise çatıda ki her havalandırma ucundan nane yağı dökülerek üzerine 10 litre civarında sıcak su dökülür ve nane yağını koklamayan bir kişi tarafından aşağıdaki süzgeçler, giderler koklanarak nane kokusu aranır eğer koku yoksa kaçak yoktur, ancak nane kokusu alıyorsanız aldığınız bölgede kaçak var demektir. Böylelikle kokunun nereden geldiğini bulmak mümkün olabilir.

BURSA ve çevresi uzun yıllara dayanan iş deneyimi uzman personeli son teknoloji ürünü makina ve araç gereç parkı ile her türlü tıkanıklık açma işlerinde uzman firmamız başta kanalizasyon foseptik kuyusu pis su gideri kanal açma lavabo tuvalet klozet banyo pimaş boru tıkanıklığı açma işlerinde 7 gün 24 saat hizmet vermektedir.

BURSA ve çevresinde ikamet ediyor daire ev villa apartman işyeri ofis gibi mekanlarınızın kanalizasyon borularında su gider kanallarında lavabo tuvalet klozet mutfak pis su giderlerinde bir tıkanıklık meydana gelmesi durumunda BURSA ve çevresinin en uzman tıkanıklık açma ustalarından oluşan ekibimiz arayabilirsiniz.

BURSA içerisindeki müşterilerimize verdiğimiz tıkanıklık açma fiyatları alanında müşteri memnuniyeti odaklı fiyat ve ücret politikası izleyen şirketimiz son teknoloji araçları sayesinde kırmadan dökmeden tıkanıklık yapan noktayı bulup arızayı gidermesinden dolayı müşteriler kırılan ve dökülen yerlerin tekrar fayans vs onarım temizlik işleri ile uğraşmadan sorunlarına çözüm bulmaktadırlar.

BURSA maski kanalizasyon arıza telefon numarası,BURSA kanalizasyon arıza,BURSA kanalizasyon açma,tuvalet tıkanıklığı açma,BURSA kanal arıza,vidanjör,BURSA yaycı,tıkanıklık açma firmaları,loğar temizleme,tuvalet açma ve temizleme,BURSA kanalcı,kanal açma işleri,tuvaleten koku geliyor,mutvak giderinden koku geliyor,vidanjör hizmetleri,BURSA belediyesi,kanal arıza telefonu,belediye kanalizasyon işleri,tuvaletten pis koku geliyor ne yapabilirim,tuvalet cok koku geliyor,loğar temizliği,maski,belediye kanalizasyon işleri,BURSA belediye arıza tel.

22 Temmuz 2015
2.121 kez görüntülendi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Ziyaretçilerimiz tarafından yapılan yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZIN

Bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmek ister misiniz?

Bursa Kanalizasyon Arıza firması olarak yılların getirdiği tecrübe ile siz değerli müşterilerimize daha iyi hizmet verebilmek ve hizmetimize daha kolay ulaşabilmeniz için web sitemizi yeniliyoruz. Firmamız Türkiye ‘nin çeşitli bölgelerinde profesyonel kadrolarımız ile hizmetlerine devam etmektedirler. Malatya Kanalizasyon ve Tesisat, İzmir Kanalizasyon ve Tesisat, Bursa Kanalizasyon ve Tesisat olmak üzere bulunduğumuz merkezlerde ve çevre illerde hizmetimizi sürdürmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sizlerde Türkiye ‘nin her bölgesinden tesisat arızalarınız, kanalizasyon arızalarınız, petek ve kombi gibi ısıtma sistemlerinin temizliği için bizleri arayabilirsiniz.